Winschoten

Het bestuur van Groei & Bloei, afd. Winschoten  nodigt u van harte uit voor onze jaarlijkse

                                          BUITENDAG op VRIJDAG 28 juli 2023

                                        Nijbroek, Hengelo (Gld), Lochem, Albergen

 

                                             Vergeet uw lunchpakket niet!

                                              We gaan om 7.45 uur rijden.

Aanwezig zijn om 7.35 uur op parkeerplaats aan de Mr. D.U. Stikkerlaan (t/o de Sporthal)

tuin van Arie en Liesbeth Keurhorst

We beginnen deze dag met koffie en gebak in de tuin van Arie en Liesbeth Keurhorst in Nijbroek, De Roode hoeve, 1 ha groot  www.tuinenderoodehoeve.nl

Rondom een meer dan 100 jaar oude IJsselhoeve liggen verschillende tuinen. Men wandelt langs de vele veldschuren in mei/juni overdekt door een zee van ramblerrozen, langs 4 bont gekleurde bloemvakken, tevens pluktuin voor eigen gebruik.

Lange paden door de wilde grassen laten je het open landschap met de schaapskudde beleven. Door de boomgaarde komt men aan de voorzijde van de hoeve, waar weelderige borders op kleur, omsloten door hagen, een rozen berceau en oude bomen, liggen.

Recht voor het huis bieden ronde bloem borders uitzicht tot aan de horizon. Een ruime sfeervolle Tuinkamer biedt mogelijkheden om onder alle weersomstandigheden te genieten van onze koffie en gebak!

De Tuin Rondom

De tweede tuin die we gaan bezoeken is De Tuin Rondom van Eddie en Heleen. www.detuinrondom.com. In het december nummer 2022 van Groei & Bloei stond er een uitgebreid artikel met mooie foto’s.

Deze tuin bevindt zich in het Gelderse Hengelo. Het is een naturalistische tuin waarin de planten de kans krijgen zich uit te zaaien maar waarin ook nadrukkelijk geredigeerd wordt. Wat verkeerd staat wordt verwijderd. Zij proberen geen natuur te imiteren maar zien een tuin als kunstwerk waarin met de natuur mee wordt gewerkt om het gewenste beeld te krijgen. De tuin wordt wel steeds wilder en men bekijkt de planten die binnenwaaien eerst eens goed om te zien of het past en interessant genoeg is, zo niet, dan gaat het er uit.

Grondig Geniethen

Vanuit Hengelo gaan we naar Lochem. Grondig Geniethen is een landschapstuin en ontstaan op de plek van een vroegere schapenweide en de tuin ligt rond een Scandinavisch huis aan de rand van Lochem.

www.grondig-geniethen.nl

Vanaf de veranda met kuipplanten heb je zicht op de “binnentuin” met kleurrijke beplanting en links daarvan een berceau (loofgang) met onder andere druiven en vijgen. Achter de beukenhaag vind je een gedeelte met verdiepte houten kas en mooie zwemvijver. Aan de randen bevinden zich een droge tuin (gravelgarden) en diverse borders met heester en bloemen die passen bij het landschap.

Ontwerpster en eigenaresse  Nitha Annink maakt steeds verrassende combinaties van bijzondere vaste planten, eenjarigen, bollen en rozen. Bovendien staat er een unieke verzameling van mediterrane planten in pot op verschillende plekken. Ook zijn eer bijzondere vaste planten en kuipplanten te koop. Brocante, terracotta en industriële materialen te koop.

Het Plantzoentje

Herkansing. In 2020 stond de volgende tuin op ons programma, maar helaas corona….

In Albergen ligt Het Plantzoentje, de tuin van Anja Broekhuis, www.plantzoentje.nl

Het Plantzoentje is een gezellige, sfeervolle en leuk gedecoreerde tuin van 3800 m2 rondom hun boerderij midden in het Twentse landschap. In sprankelende borders op kleur staan zowel gewone als bijzondere planten, aaneen geweven tot een weelderig kleurenpalet.

Diverse grassen zijn op subtiele manier in de borders verwerkt. Nieuw is een bloemen- en grassentuin geïnspireerd op “the Dutch Wave”.

Vanaf diverse zitjes is het heerlijk genieten van de tuin en het uitzicht over de weiland.

De koffie steet kloar in de koffiekökkn’, kiek d’r ’n moal achterhen!

Tuinieren is voor Anja een feestje en dat viert ze bijna iedere dag!

Dineren en aanmelding

We vertrekken rond 17.00 uur richting Vilsteren voor ons diner. (Dieet is mogelijk, even melden bij opgave). Consumpties e.d. zijn voor eigen rekening. Dineren om 18.00 uur.

Rond 19.30 uur gaan we weer rijden en hopen we om 21.00 uur weer in Winschoten te zijn.

Dit alles bieden we aan voor een prijs van 69,50 euro per persoon, incl. bus, entree tuinen, koffie met gebak en in de andere tuinen koffie/thee/lekkers, diner.

U kunt dit bedrag overmaken naar IBANrek. NL91RABO0351753397 t.n.v. KMTP afd. Winschoten,  Burg. Borgesiuslaan 40,  9665GV Oude Pekela.

Uw opgave en betaling ontvangen we graag z.s.m. doch uiterlijk 14 juli 2023.

U kunt zich opgeven bij Gerda Mellema, per email:

gerda.p.mellema@kpnmail.nl of telefonisch 0597-612094, 06-12785819

VOL IS VOL. Opgave van binnenkomst van betaling is bepalend.

Deelname/betaling is bindend.

In geval van annulering van deelname is het bestuur genoodzaakt u de kosten voor de bus in rekening te brengen.

De reis gaat alleen door bij minimale deelname van 40 personen.

We hopen op voldoende deelname en een fijne dag.

Alleen voor deze dag is er een mobiel nummer bereikbaar,

Gerda Mellema 06-12785819 en Watze Bokma 06-53187079