Winschoten

Tijdens de rozensnoeiochtend in het Rosarium in Winschoten worden tuinliefhebbers van hun 'snoeiangst' afgeholpen. 'Snoei is groei', predikt rozenexpert Marnix Bakker. En dus mogen de cursisten rigoureus te werk gaan met de snoeischaar.

'Het wordt schrikken, want we gaan vandaag drastisch bezig', begint rozenexpert Marnix Bakker zijn presentatie. Want, zo leren de deelnemers; bij het snoeien van rozen komt het aan op lef.

Zo'n zestig tuinliefhebbers hebben zich op zaterdagochtend verzameld in het Rozenpaviljoen van het Rosarium in Winschoten. De snoeiochtend is georganiseerd door de gemeente Oldambt in samenwerking met Groei & Bloei Winschoten.

Bert Reinders, coördinator van het Rosarium, treft het op deze zonovergoten ochtend: 'Het is een schitterende dag, kan niet mooier. En de opkomst is geweldig.' Hij vertelt dat de rozensnoeidag terug is van weggeweest. Vijf jaar gelden was de laatste editie, maar na corona kwam de klad erin.

zie ook volgende link: www.rtvnoord.nl/nieuws/1138454/rozen-snoeien-in-het-rosarium-van-winschoten-de-meeste-mensen-zijn-te-bang