Winschoten

De Dagtocht 2022

Het is weer gelukt, we gaan samen op reis. De jaarlijkse BUITENDAG is dit jaar op VRIJDAG 8 juli 2022 en we gaan naar:

EXPO 2022 FLORIADE te ALMERE

Helaas is opgeven niet meer mogelijk, de bus is vol. Hoogstens kunt u zich nog aanmelden om op de “invallijst” geplaatst te worden, want soms valt er toch weer een plaatsje vrij.

Almere is een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema “Growing Green Cities”. In het 60 hectare grote Floriade-park ontdek je groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet!

Binnen het thema “Growing Green Cities” tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. Men kan het allemaal zien, proeven en ervaren bij Floriade.

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kunt u ook gewoon heerlijk genieten van al de natuurlijke pracht en praal op het terrein. Men kan een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten.

Ook kun je jezelf onderdompelen in het afwisselende kunst en cultuurprogramma. Kort om, er is voor ieder wat wils. Floriade inspireert je om groener en gezonder te leven. Zo gaat men na een dag op de Expo met allerlei inspirerende ideeën naar huis. Zo bouwt men zelf ook mee aan de groene stad van de toekomst!

Reisinformatie:

We gaan om 8.00 uur rijden. Vergeet uw lunchpakket niet!

7.45 uur vanaf de parkeerplaats Mr. D.U. Stikkerlaan (t/o de Sporthal)

In de bus krijgen we koffie/thee met wat lekkers en de rest van de dag kan men vertoeven in al dat moois.

De thuisreis (rijden) rond 16.45 uur richting Dwarsgracht voor ons diner. (Dieet is mogelijk, even melden bij opgave). Consumpties e.d. zijn voor eigen rekening.

Rond 19.30 uur gaan we weer rijden en hopen we om

21.00 uur weer in Winschoten te zijn.

Nadere informatie over de reis bij Gerda Mellema, per email: gerda.p.mellema@kpnmail.nl of telefonisch 0597-612094. Alleen voor deze dag is er een mobiel nummer bereikbaar, Gerda Mellema 06-12785819 en Watze Bokma 06-53187079