Winschoten

NNBE 2024

Noord Nederlands Bloemschik Evenement NNBE

 

9 maart 2024

 

Op 9 maart werd het NNBE gehouden in MFC De Wier in Ureterp.

Er waren 2 groepen deelnemers: recreanten en gevorderden.

Van onze afdeling hebben 6 dames ingeschreven als recreant. En dus vertrokken Elly Bosman, Andrea Kant, Greet Nieland, Ineke Essing en Greetje ten Hoorn zaterdagochtend om 8.00 uur richting Ureterp. Rita Eerkens zou ook mee, maar die was helaas verhinderd.

We hoefden alleen gereedschap mee te brengen. Een ondergrond, bloemen en hulpmaterialen lagen voor iedereen klaar. Na koffie met iets lekkers en nadere uitleg gingen we aan de slag in een grote zaal met ruim 60 werkplekken: 2 heren en veel dames uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Het was verbazingwekkend om te zien hoe verschillend de creaties waren. De foto’s tonen onze resultaten. Voor Rita hebben we de spullen meegenomen en die heeft thuis het werkstuk gemaakt.

Na een lekkere en gezellige lunch hebben we genoten van een bloemschikdemonstratie door Melissa Smedes, lering kunnen trekken uit de bespreking van aandachtspunten van de deskundigen die de werkstukken hebben beoordeeld en tenslotte de prijsuitreiking voor de groep gevorderden.

Het was een lange dag, maar we hebben er van genoten en zijn met mooie werkstukken thuisgekomen.

Onze welgemeende complimenten voor de organisatoren. Er is veel werk verricht en alles was piekfijn voor elkaar. Ze kunnen volgende jaar vast weer op een delegatie uit Winschoten e.o. rekenen!