Winschoten

U kunt zich nu alvast bij Gerda Mellema opgeven voor de film "Habitat" op 8 november!

Zie voor alle informatie over deze avond de aankondiging in derze nieuwsbrief.


Beste tuinvrienden,
Hopelijk heeft u net zo genoten van de zomer als ik. Ik leef helemaal op als ik niet de hele dag achter de computer doorbreng, maar vooral buiten rondscharrel. De dag begint met een wandeling langs het meer met mijn hond, kruising Ierse setter. Daarna doe ik een rondje tuin. Dat rondje duurt altijd langer dan de bedoeling is omdat ik er zo van geniet. Ik ben dan blij als ik ‘werkjes’ zie zoals dode bloemen weghalen of een stek in een grotere pot zetten. Dat geeft mij een excuus om nog wat langer in de tuin door te brengen. Af en toe een duik in het Oldambtmeer en dan een maaltijd op het terras en de dag is weer om.

Ik had helemaal geen behoefte aan een vliegreis naar een zonnig oord of een lange autorit naar Italië. Wel stapte ik regelmatig in de auto voor de opentuinenestafette. In een korte tijd ben je al ergens waar je normaal niet komt en kijk je je ogen uit. Wat is onze provincie toch mooi en wat fijn is het dat haar schoonheid nog wordt verhoogd door toedoen van zoveel tuinliefhebbers. Ik zag landschapstuinen van een aantal hectares en kleine tuintjes waarin vernuftig bessenstruiken, bomen, kruiden en bloemen elkaar door middel van permacultuur versterkten. Zo mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Bij deze wil ik iedereen die zijn tuin heeft opengesteld en iedereen die zich voor de organisatie van de opentuinenestafette heeft ingezet, nogmaals hartelijk danken.

Inmiddels worden de dagen weer korter, maar het is nog lang niet uit met de pret. We kunnen ons weer verheugen op de plantenruilochtend op zaterdag 21 oktober aanstaande. Het is heerlijk om stekjes en zaden met elkaar uit te wisselen.
Nu de avonden steeds korter worden, is het ook weer tijd voor de lezingen in het Rozenpaviljoen. De eerste lezing van het najaar is al geweest. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat er de komende tijd op het programma van onze vereniging staat.

Ik wil één bijzonder programmapunt hier alvast even aanstippen; in november is er een filmavond in Oude Pekela. Dan wordt de natuurfilm “Habitat”, over het nationaal park De Drentsche Aa vertoond. Deze film heeft in bioscopen vanaf 2020 diverse records qua bezoekersaantallen gebroken.

Graag tot ziens bij de plantenruilochtend, de lezingen en/of de filmavond!
Evelieke Slob


Activiteiten ”G&B afd. Winschoten” oktober 2023 t/m januari 2024


Woensdag 18 oktober Jan van der Kamp, Kamer- en Kuipplanten

“Deze woensdagavond verzorg ik bij u een interactieve lezing over kamerplanten en kuipplanten. Daar is veel over te vertellen. Het opkweken, de verzorging, het overhouden, welke grondsoort, wanneer bloeit de plant enz. En dat allemaal op één avond. De tijd is te kort! Ik heb wel een idee hoe ik deze avond vol kan praten.
Maar het lijkt me leuker en ook zinvoller als u, als plantenliefhebber, naar deze avond komt met de nodige vragen over planten. Neem de plant mee waar u vragen over heeft of waar u zo trots op bent. Wat blaadjes van een plant, die afgevallen zijn mag u ook meenemen. Dan kan ik zien wat de plant mankeert en een advies geven.
Planten worden ook wel eens te groot voor in de kamer. Wat doe je dan?
Stekken, snoeien of buiten zetten en als kuipplant verder laten leven. Tijdens vakanties in het buitenland zien we de mooiste planten groeien. Kunnen die ook bij ons in de huiskamer of als kuipplant groeien?
Aan de hand van wat dia’s kan ik laten zien welke beestjes er in onze planten kunnen zitten en wat is daartegen te doen!
Ook vertel ik welke delen van de plant goed te gebruiken zijn om voor bloemschikken te gebruiken.”
Jan van der Kamp
 


Zaterdag 21 oktober Plantenruildag bij de fam. Bosman in Blijham

In het programma stond de plantenruilmorgen op 7 oktober geprogrammeerd, in de tuin van Elly en Gerrie Bosman. Maar…….. door  egwerkzaamheden tussen Pekela en Blijham is dit adres moeilijk te bereiken. Omdat ook de rotonde er dat weekend “uitligt” zouden veel mensen ver moeten omrijden. Daarom is in overleg met Elly en Gerrie een nieuwe datum gekozen.

Dus, zaterdag 21 oktober hebben we onze traditionele plantenruildag in de tuin van de familie Bosman.

Adres is: Morigerweg 24, Blijham. Aanvang 10.00 uur.

De meeste tuiniers beginnen ergens in september alweer met het ordenen van de borders. Doordat de ruilmorgen later in oktober is, zijn er misschien nog wel meer planten te ruilen! Alle planten, die u over hebt, kunt u misschien wel ruilen voor dát plantje waar u al lang naar zoekt.
Wilt u de planten die u aanbiedt zoveel mogelijk in een pot zetten en als het kan van de naam voorzien? Vanaf tien uur kunt u de planten uitstallen en is er een kopje koffie met wat lekkers erbij.

Vanaf half elf gaan we los!


(Herfst)Wandeling zaterdag 28 oktober 2023.

Deze middag houden we de gezamenlijke wandeling bij de Wandelroute Ae’s Woudbloem. In het mooie natuurgebied “’t Roegwold” willen we een wandeling gaan maken. De route van deze wandeling is ongeveer 5 km.
De Fivel en het meeste veen zijn inmiddels verdwenen, maar de Scharmer Ae en Slochter Ae zijn nog steeds duidelijk herkenbare restanten van het  ude bekenstelsel. Op droge zandkoppen (dijkjes) langs de Fivel, een oerstroomdal dat gevormd is in de ijstijden, lagen de kampementen van  teentijdjagers. Bij de natuurinrichting is rekening gehouden met de archeologische waarden en ook het historische verkavelingspatroon is grotendeels bewaard gebleven. Naast de oorspronkelijke waterlopen Slochter Ae en Scharmer Ae is bij de natuurinrichting een  (natuur)waterverbinding de “Scald Ae” gegraven.
Waterdichte schoenen zijn aanbevolen op de onverharde en met gras begroeide wandelpaden. Beleef een afwisselend, ruig landschap van rietmoeras, bosjes en open water. Grote kans dat je de dekstieren van de Herefords ontmoet. Deze runderen hebben een zachtaardig en rustig karakter waardoor ze heel geschikt zijn om natuurgebieden te begrazen.
Ook veel watervogels houden zich in dit gebied op zoals zwanen, ganzen, reigers, aalscholvers.


Aanvang 13.30 uur Start en parkeren aan de Hooilandseweg Vanuit Slochteren rijdt u over het Slochterdiep en gaat over de 1e brug links (bij het huis met de vele antennes).
Na de wandeling rijden we naar ‘de Fraeylemaborg’ voor een drankje en/of hapje (consumpties eigen rekening). I.v.m. de horeca graag van tevoren opgeven, zodat we het aantal kunnen doorgeven.

Graag aanmelden via trenningae@gmail.com
We hopen op een gezellige middag!  Abel en Alie Trenning


Woensdag 8 november natuurfilm “HABITAT”

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de film HABITAT van Nighthawk Productions Assen.
Deze film wordt vertoond op WOENSDAG 8 november 2023 in mfc De Binding, Sportlaan 4 in Oude Pekela, met ruime parkeergelegenheid. Aanvang 19.30 uur, inloop 18.45 uur.
Na het overweldigende succes van hun eerste bioscoopfilm, Wildernis in Drenthe (vertoond voor Groei en Bloei in 2019) ontstond het idee om één van de best bewaarde beekdallandschappen van West Europa naar het grote witte doek te brengen. Daarom kozen de filmmakers voor het realiseren van “Habitat”, een gebied waar ze zelf zijn geboren en getogen; het Nationaal Park Drentsche Aa.
Een zeer prestigieus project waaraan ze vervolgens vol overgave ruim drie jaar aan werkten. Er werd vooral gefilmd op plekken die niet of nauwelijks voor mensen toegankelijk zijn. En dan blijkt het Nationaal Park over natuur te beschikken die soms bijna on-Nederlands aandoet.

“Habitat” ging op 29 januari 2020 in de bioscoop van de Nieuwe Kolk in Assen in première en was meteen, net als zijn voorganger Wildernis. een enorm succes. De film was destijds enkele weken de best bezochte weekfilm. Zelfs grote Hollywoodfilms moesten het even afleggen deze natuurfilm.
Evenals zijn voorganger was ook “Habitat” uiteindelijk in meerdere bioscopen in het land te zien en haalde tevens de voorronden van L’OR Gouden Kalf! Voor de natuurfilmers zelf is de film een persoonlijk eerbetoon aan de ongerepte natuur waarin ze zijn opgegroeid. Een film, die op boeiende en vooral natuurlijke wijze aspecten blootlegt die normaal gesproken aan het oog voorbijgaan. Een waardevol document over een duizenden jaren oud gebied dat zich op een geheel eigen wijze staande weet te houden tijdens de ontelbare generaties die het zag komen en gaan.
“Habitat” mag met recht een aaneenschakeling van schitterende beelden worden genoemd! De manier waarop Henk en Jeanette het nationaal park Drentsche Aa in beeld brengen overtreft alle verwachtingen die je mocht hebben. Het natuurgebied met daarin vele dieren die voor langere tijd  worden gevolgd, betoveren de kijker.
In de grote zaal van “de Binding” in Oude Pekela wordt de film op het grote bioscoopdoek vertoond. Hierdoor krijg je als kijker het gevoel er zelf bij te zijn en zelf in die zeldzame natuur rond te lopen.

De entree: bedraagt 10,00 euro per persoon en hiervoor ontvangt u 1 consumptiebon. De entree kunt u alleen contant voldoen(!)  De bon is ALLEEN geldig voor koffie/thee voor de aanvang of in de pauze en een lot voor een aparte verloting. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

In de pauze verkopen we lootjes voor de verloting met mooie prijzen (o.a. klein tuingereedschap van de Wit en Felco)

U kunt zich opgeven bij Gerda Mellema via de mail
gerda.p.mellema@kpnmail.nl of telefonisch 0597-612094
Het bestuur hoopt u te zien bij de vertoning van de film HABITAT.
Wees er snel bij want …..VOL = VOL!


Bloemschiklessen najaar 2023

Na het enthousiasme over de eerste serie bloemschiklessen dit voorjaar is besloten er mee door te gaan. Aanvankelijk was het maximum aantal
deelnemers gesteld op 15, maar door het grote aantal aanmeldingen is het maximum verhoogd naar 18. De lessen zijn nu volledig volgeboekt en er is inmiddels een reservelijst opgesteld.
In oktober gaan we van start!

BLOEMSCHIKDEMONSTRATIE DOOR LINEKE HUMMEL

Op donderdag 30 november verzorgt Lineke Hummel een bloemschikdemonstratie voor Groei en Bloei afdeling Stadskanaal.
Een leuke en leerzame avond die ook de bloemschikliefhebbers van onze afdeling niet mogen missen.
Locatie: De Eendracht, Poststraat 30, 9501 ER Stadskanaal. Aanvang 19.30 uur.
De entree is € 5,00 voor zowel leden als niet-leden.
Na afloop van de demonstratie worden de door Lineke gemaakte bloemstukken verloot.


Januari 2024 Klaas Steenbergen Ecologisch tuinieren

De eerste lezing van in het nieuwe jaar zal waarschijnlijk over ecologisch tuinieren gaan. We zijn hiervoor in gesprek met dhr. Klaas Steenbergen,
van de heemtuin in Muntendam. De definitieve datum en de invulling van de lezing moeten we nog verder invullen.


Activiteiten bij de “Buren”

Deze kunt u allemaal vinden op de site: www.rayon-groningen.groei.nl
Op deze site zijn de verschillende activiteiten te zien, en de plaats, datum en tijdstip waar deze worden gehouden.
Nadere informatie vindt u op de website van betreffende afdeling. www.(plaats invullen).groei.nl (wij hebben www.winschoten.groei.nl)


RABOCLUBSUPPORT 2023

Woensdag 4 oktober hoorden we tijdens de presentatie van de actie de uitslag.

Onze penningmeester kreeg een check overhandigd met het mooie bedrag van € 464,86!
Weer een mooi resultaat dat we te danken hebben aan iedereen die een stem op onze vereniging heeft uitgebracht.

Hartelijk dank daarvoor!VERSLAG VAN DE BUITENDAG 28 juli 2023 door Evelieke

In mijn 20-jarig lidmaatschap van onze vereniging had ik nooit de behoefte gevoeld om mee te gaan met de busreis die jaarlijks georganiseerd wordt. Ik zal bekennen dat mij dat iets voor bejaarden leek en ik redeneerde snobistisch dat ik daar nog te jong, te energiek en te onafhankelijk voor was. Als ik buiten de noordelijke provincies tuinen wilde bezoeken, dan reed ik daar zelf wel naar toe. Dat kon dan ook mooi in het weekend, want  werkdagen heten niet voor niets werkdagen.
Maar toen ik andere (bestuurs-)leden enthousiast met elkaar hun ervaringen met buitendagen van onze vereniging hoorde uitwisselen, begon ik te twijfelen. Misschien moest ik mij er toch eens toe zetten om mee te gaan. Voor sommige leden schijnt de buitendag een van de hoogtepunten van het jaar te zijn. Als bestuurslid ben je dan toch verplicht om uit eigen ervaring te weten hoe het er aan toe gaat op zo’n dag. Dus dit jaar gaf ik mij op en hield ik mijn agenda vrij op vrijdag 28 juli.
Ik zal hierna een kort verslag geven van de tuinbezoeken en het diner na afloop, maar eerst wil ik kwijt dat ik na deze dag mijn vooroordelen overboord heb gegooid. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Het was heel ontspannend om tijdens de reis mijn hoofd niet bij het verkeer te hoeven houden. Het was heel gezellig om een babbeltje te maken met de mensen om mij heen in de bus. En het was heel leuk om met andere  groenliefhebbers door de tuinen te scharrelen en ondertussen wat wetenswaardigheden en ervaringen met planten met elkaar uit te wisselen. Zo’n buitendag is dus zo gek nog niet. En als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat er weinig is terechtgekomen van mijn vroegere voornemens om met eigen auto tuinen buiten de drie noordelijke provincies te bezoeken. Kortom, achteraf gezien had ik de buitendag 2023 voor geen goud willen missen.
Alles was tot in de puntjes georganiseerd door onze penningmeester Gerda. Zij is zelf een echte liefhebber van de buitendagen van Groei & Bloei en had er al talrijke meegemaakt. Het was heel handig dat zij de organisatie op zich nam omdat zij exact wist wat er vroeger was uitgegeven. Zij kon er dus voor instaan dat onze vereniging niet voor verrassingen zou komen te staan wat het kostenplaatje betrof.
Gerda moet thuis uren bezig zijn geweest met het inpakken van spulletjes in cadeaupapier want ze drukte alle deelnemers (dat waren er meer dan vijftig) een klein presentje in handen toen de bus nog maar net vertrokken was. Heel slim gekozen; een pen en een notitieblokje zodat er desgewenst plantennamen en tips van de tuineigenaren konden worden genoteerd en een lichtgewicht opgevouwen regencape die heel goed van pas zou  komen als er zware regen uit de lucht zou vallen. De regencape kon echter in de verpakking blijven want donkere wolken dreven gelukkig steeds weer weg en halverwege de middag kwam zelfs de zon tevoorschijn. Het was een ideaal klimaat om tuinen te bezoeken. Niet te heet, niet te koud en niet te nat.
Zo’n anderhalf uur na vertrek bereikten we de eerste tuin in Nijbroek of beter gezegd tuinen, want het ging om meerdere tuinen rond een IJsselhoeve van meer dan 100 jaar oud. Het geheel droeg de naam De Roode Hoeve. De eigenaren verwelkomden ons hartelijk met koffie en gebak in sfeervolle tuinkamers. De tuinen waren overweldigend. Alles was uitgekiend op vorm en kleur en maakte een zeer verzorgde indruk.
We mochten zowel in de tuinen struinen als in prachtige binnenruimtes waar liefhebbers van antieke serviezen, jugendstil en art deco (zoals ik) hun hart konden ophalen. Een stel vrienden van de tuineigenaren had namelijk een hele ruimte vol gestald met dat spul en hield uitverkoop.
Ook werden er hoge stalen plantensteunen verkocht, die door de gastheer zelf waren gemaakt. Bij vertrek lag de ladingruimte van de bus vol met aankopen.
Onze dag kon toen al niet meer stuk, maar er wachtte ons nog veel meer moois. De tweede tuin (getiteld Tuin Rondom) in Dunsborg bij het Gelderse Hengelo vormde een enorm contrast met de eerste. Terwijl het ons bij de eerste tuin direct duidelijk was dat we het resultaat bekeken van een doordacht beplantingsplan dat consequent was uitgevoerd, bood de tweede tuin een heel ander beeld. In deze tuin werden planten die spontaan kwamen aanwaaien, niet direct in de kiem gesmoord. Er werd meer aan het toeval overgelaten. Maar het was beslist geen kopie van een braakliggend terrein. Er waren veel bijzondere planten en bomen uit andere werelddelen te bewonderen. We waanden ons in het buitenland. Met het oog op de hittegolven die ons (ook) in de toekomst te wachten staan, hadden de tuineigenaren in een bepaald deel van hun tuin grind aangevoerd om planten die graag met hun wortels in het grind staan, te laten floreren. Zodoende is bloei gegarandeerd, ook in tijden van droogte. Zo kan het dus ook. Ook deze eigenaren wisten heel goed wat ze deden.
Vanuit Hengelo reden we naar de rand van Lochem voor een landschapstuin met de naam Grondig Geniethen. Deze tuin was weer heel anders. Misschien kun je dit een tussencategorie noemen. Natuurlijker dan de eerste tuin, maar wat meer geregisseerd dan de tweede. De eigenaresse hield eerst een praatje over haar aanpak en ik voelde mij direct met haar verwant. Net als ik plant ze van alles lukraak door elkaar en maakt ze gebruik van herhalingen van planten voor een evenwichtig effect. Net als ik gooit ze onkruid dat ze m et d e hand wegtrekt uit borders op het gazon zodat het later meegemaaid wordt. Snoeiafval belandt op de composthoop. De planten worden ieder voorjaar verwend met een dikke laag compost uit eigen tuin, maar krijgen nooit iets uit de winkel toegediend. Tuinliefhebbers die elk voorjaar voor veel geld pakken rozenmest, gazonmest, hortensiamest en bestrijdingsmiddelen aanschaffen, kunnen in deze tuin het bewijs zien dat dat beslist niet nodig is. Alle planten en struiken zien er gezond en weldoorvoed uit. En ook het aanschaffen van zwembadonderhoudsmiddelen kan achterwege gelaten worden. Haar zwemvijver zag er erg  comfortabel en aanlokkelijk uit.
Datzelfde gold voor de wortelcake en de Samovar (Russische theeketel) waaruit we zelf onze thee mochten halen. Het was inderdaad grondig “geniethen” in deze prachtige tuin.
 

Op de terugweg naar Winschoten, deden we de laatste tuin aan; Het Plantzoentje in Albergen. Tot onze verrassing stond ons daar een soort cabaretvoorstelling te wachten van de eigenaresse. Met haar Twentse tongval en humor leek ze de vrouwelijke versie van Herman Finkers te zijn. Ze  kon prachtig uit de doeken doen hoe ze van een leek veranderde in een gepassioneerde en ervaren tuinierster en hoe ze steeds haar agrarische echtgenoot weer een stukje kalverweide wist af te troggelen voor het realiseren van een nieuw tuinproject. En haar tuinprojecten zijn goed geslaagd. Ook deze tuin was de reis waard. Het leuke was dat de eigenaresse ook stekjes in potten te koop aanbood zodat je meteen een plant kon meenemen waarop je tijdens de bezichtiging verliefd was geworden. Het was ook heel vertederend om te zien dat de voortuin van het naastgelegen pand dat bewoond wordt door een (schoon-)moeder op leeftijd, was vol gezet met dahlia’s. Dat zag er erg vrolijk uit en je kunt je voorstellen wat een vreugde het voor (schoon-) moeder moet zijn om maandenlang naar hartenlust bloemen te snijden voor de vaas.
Aan het eind van de middag vervolgden we onze reis naar Vilsteren voor ons diner. Ook hier werd zeer goed voor ons gezorgd. Het was erg smakelijk.
Om ongeveer 21.00 uur kwamen we zeer voldaan en tevreden aan in Winschoten.Vereniging- en afdelingsnieuws

Nieuwe leden:
In de zomermaanden hebben we nieuwe leden mogen begroeten!
Dhr. Jurrien Brouwer Winschoten
Mw. H. Karsijns Scheemda
Mw. I. van Burum Blauwestad
Mw. A. van Oel Drieborg
Mw. G. ten Hoorn Oude Pekela
Dhr. J. Uildriks Finsterwolde
Mw. J. de Jonge Nieuwe Pekela
Mw. J. Kuiper Veendam (van afd. Midden Groningen)
Fam. Schipper – Wiersema Winschoten (van afd. Appingedam / Delfzijl)

Alle nieuwe leden, van harte welkom en we hopen u regelmatig te zien bij onze lezingen en andere activiteiten.

Voor mailberichten en/of de digitale nieuwsbrief van onze afdeling mailen naar info@winschoten.groei.nl

Bezorgen van de nieuwsbrief. Van een aantal leden is bekend dat zij naast de digitale versie de nieuwbrief ook graag op papier ontvangen.
U kunt dit per email doorgeven aan Anke Eendebak via adres ledenadministratie@winschoten.groei.nl 06-13684909.

Krijgt u de nieuwsflitsen nog niet op uw emailadres? Hiervoor kunt u zich melden via info@winschoten.groei.nlEstafette-tuinen in Winschoten en omgeving in 2023.

Aan de Open Tuinen Estafette Weekenden in de provincie Groningen deden 22 tuinen van onze afdeling mee. De eigenaren van die tuinen zijn
tijdens dat weekend druk met de bezoekers van hun eigen mooie tuinen en hebben dus geen tijd om de andere opengestelde tuinen te bezoeken. Dat is jammer. Maar daar hebben we nu iets op gevonden. Dit jaar hebben 6 deelnemers aan de estafette hun tuinen op een maandagavond in juli en augustus opengesteld voor de andere deelnemers.Van die gelegenheid hebben veel tuineigenaren gebruik gemaakt. Het kennismaken met elkaar, de verhalen achter het ontstaan van de tuinen, het gesprek over plantjes, heesters en bomen, de successen en de zorgen is heel plezierig. En natuurlijk de koffie/thee tot besluit. Een activiteit waar we volgend jaar graag een vervolg aan geven.


Hulp gevraagd!

Sjoerd en Ge Mulder uit Nieuwe Pekela vragen uw hulp. Beiden zijn al jarenlang trouw lid van onze vereniging en hebben zich op allerhande manieren verdienstelijk gemaakt. Menigeen weet nog van de grote bloemstukken die Ge heeft gemaakt bijvoorbeeld voor de intrede van burgemeester Smit.  maar helaas, de tijd schrijdt voort en het lukt momenteel niet om hun eigen tuin op orde te houden. Daarom zoeken ze naar iemand die hun mee kan helpen de tuin op orde te houden.

De werkzaamheden gaan uiteraard in goed overleg.
Hebt u wat tijd en handigheid om mee te helpen dan kunt u contact opnemen met:
fam. Mulder,
Rembrandtlaan 23,
9663 BP Nieuwe Pekela
Tel: 06-13186912 of: 0597-646595Gegevens Groei & Bloei Afdeling Winschoten en Omstreken

Voorzitter
Evelieke Slob, Telefoon 0597-552580
e-mail voorzitter(at)winschoten.groei.nl

Secretaris
Watze Bokma, Telefoon 0597-591688
e-mail watzebokma(at)hotmail.com

Penningmeester
Gerda Mellema, Telefoon 0597-612094
e-mail gerda.p.mellema(at)kpnmail.nl

Bestuurslid en bloemschikcoördinator
Ineke Essing,
e-mail essing.ineke(at)gmail.com

Bestuurslid en ledenadministratie
Anke Eendebak, Telefoon 06-13684909
Email ledenadministratie(at)winschoten.groei.nl

De Website
Webmaster Giny Bokma-Brons, e-mail: info@winschoten.groei.nl
De website vindt u op www.winschoten.groei.nl

De ledenavonden worden gehouden in het Rozenpaviljoen te Winschoten en beginnen om 19.30 uur.

Onze tuinclubs:  Interesse? Dan kunt u contact opnemen met:

“Passiebloem”:
mw. Jansen-Hooghuis, mail: jansen-hooghui@kpnplanet.nl
mw. G. Smit: smit151(at)ziggo.nl

 „De Toenstruuners“.
Mw. M. v.d. Meulen: miriamvandermeulen@huningaheerd.nl
Mw. I. van Schoonveld Inez266(at)outlook.com

“Oxalis”
Mw. E. Bosman gerriebosman@planet.nl
Mw. G. Mellema gerda.p.mellema(at)kpnmail.nl

Kopij
De kopij voor het oktober - december nummer moet vóór zaterdag 23 december 2023 bij de secretaris binnen zijn. watzebokma@hotmail.com