Winschoten
bekijk online
Nieuwsbrief Januari 2024

Groei & Bloei Afdeling Winschoten en Omstreken

                                Nieuwsbrief januari 2024 – mei 2024

 

 


van de voorzitter

Beste tuinvrienden,

We hebben geen witte kerst gehad dit jaar. In plaats daarvan raasde  vlak voor kerst de storm Pia over ons land en waren tijdens kerst noodhulpwerkers in de weer met zandzakken in verband met de  verontrustende hoge waterstand. En kort na de jaarwisseling werden we al weer geteisterd door storm Henk. Verzekeraars die de laatste jaren geconfronteerd worden met toenemende schademeldingen door weersomstandigheden, hebben inmiddels managers klimaatverandering in dienst. Zo’n manager klimaatverandering deed op 2 januari jl op Radio 1 een dringende oproep aan de luisteraars om tegels in de tuinen te vervangen door planten. Als groenliefhebbers vonden we dat al lang een goed idee, maar nu komen de geluiden dus ook al uit de hoek van schadeverzekeraars.

Wat de manager klimaatverandering niet in zijn verhaal betrok, maar wat hij wel had kunnen doen, is de besparing voor zorgverzekeraars als veel mensen flink in hun tuin aan de slag gaan. Lichaamsbeweging en buitenlucht zijn immers goed voor lichaam en geest. Bovendien is het veel prettiger wonen in een groene omgeving dan in een dorp of stad met de uitstraling van een parkeergarage. Hoe geweldig is het dat wij als tuin- of balkonbezitters aan een mooiere en gezondere omgeving kunnen bijdragen door iets te doen waar we zelf heel veel plezier aan beleven?

De programmacommissie heeft weer een mooi programma in elkaar gedraaid voor 2024. In deze nieuwsbrief staan de activiteiten voor de eerste vijf maanden. Let op dat er dit keer ook een plantenruil in het voorjaar is. Dus wellicht is dit ook een goede gelegenheid om eens wat zaaigoed van eenjarigen e.d. met elkaar uit te wisselen.

Aan deze nieuwsbrief is ook de agenda voor de jaarvergadering in februari gehecht. U wordt van harte uitgenodigd voor die vergadering.

Tot slot: Als het u wat lijkt om in het bestuur plaats te nemen, dan bent u meer dan welkom. Want er komen twee vacatures aan. Stel u kandidaat of neem per mail, telefonisch of bij de lezing op 18 januari contact op met mij of een van de andere bestuursleden voor nadere informatie.

Graag tot ziens op 18 januari om 19.30 uur in het Rosarium te Winschoten bij de eerste lezing van 2024!

Hartelijke groet, Evelieke Slob.Activiteiten ”G&B afd. Winschoten” januari 2024 t/m mei 2024

Donderdag 18 januari  Klaas Steenbergen Ecologisch Tuinieren

aanvang 19.30 uur, Rozenpaviljoen, Parklaan 1a, Winschoten

Ecologisch tuinieren, we horen en lezen er vaak over. Veel tuinliefhebbers schrikken er een beetje van, want hoe moet dat met de mooie borders, de zorgvuldig gekweekte rozen en het strakke gazon? In deze lezing verteld Klaas Steenbergen van onderneming "Bedrijfsnatuur" over ecologisch tuinieren. Wat is het wel en wat vooral wat is het niet. En hoe kunnen we ecologisch tuinieren, met zorg voor de natuurlijke leefomgeving zonder dat de tuin verandert in "onkruidmassa"?

De missie van "bedrijfsnatuur" is herstel van het natuurlijk evenwicht door overal oases van biodiversiteit en schoonheid te creëren in de directe leefomgeving. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in hun prachtige tuin in ‘t Waar. Klaas legt ecologische tuinen aan bij scholen en bedrijven en voor particulieren. 

Een groene omgeving, met veel natuur, is namelijk beter voor de leefomgeving, geeft koelte in de hete zomers, laat water beter door bij regenbuien en geeft ontspanning voor ieder er in verkeert. Kortom een gezondere omgeving, rijk aan inheemse planten en dieren. En dat is de moeite waard dit na te streven in onze particuliere tuinen.

Naast het werk voor zijn bedrijf heeft Klaas meegewerkt aan de ontwikkeling van De Heemtuin in Muntendam en was hij betrokken bij de inrichting van het Natuur en milieu-educatiecentrum in Hoogezand.

Woensdag 21 februari start van de Bloemschiklessen voorjaar 2024

Lineke Hummel verzorgt komend voorjaar 3 lessen op woensdag 21 februari, 20 maart en 17 april.

Zij maakt een voorbeeldstuk en meldt voorafgaand aan de les wat u daarvoor kunt meebrengen aan materiaal. U neemt ook uw eigen gereedschap mee, zoals een mesje, een schaar, een tangetje en wikkeldraad. Iedereen kan meedoen. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

De lessen vinden plaats in MFC “de Binding”, Sportlaan 4 in Oude Pekela en beginnen om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u welkom om uw werkplek in te richten en een kopje koffie/thee te nuttigen.

Voor het hele blok van 3 lessen zijn de kosten voor Groei en Bloei leden € 28,00. Niet-leden betalen € 34,00. 1 of 2 lessen is ook mogelijk. Dan zijn de kosten € 10,00 per les voor leden en € 13,00 voor niet-leden.

Aanmelding tot uiterlijk 20 januari bij Ineke Essing: essing.ineke@gmail.com met vermelding van uw keuze voor het hele blok  of dag. Voor bellen of WhatsApp-bericht: 06 20920222.

Donderdag 22 februari :  Jaarvergadering en presentatie

Het bestuur nodigt u allen van harte uit voor onze jaarvergadering, waarin o.a. enkele verslagen en bestuursverkiezing. Na de pauze blikken we terug op de vele activiteiten in 2023. De agenda en het sociaal jaarverslag vindt u elders in deze nieuwsbrief.

Vrijdag 1 maart  cursus Fruitbomen snoeien

Wederom onder leiding van Roelof Kuper en Harrie van der Laan. Vorig jaar gaven zij instructie bij oudere bomen, dit jaar is het de bedoeling te gaan in snoeien in de nog jonge boomgaard in Vlagtwedde. (15 jaar oud) Daar staan ook andere fruitsoorten bij. Door een extra cursus bouw je als deelnemer extra ervaring en zekerheid op.

We beginnen om 13.30 uur achter het adres Wischmei 30 9541 HE te Vlagtwedde. Bij slecht weer stellen we het een week uit naar 8 maart.

Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden, vooraf opgeven is wel gewenst, want het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 12. U kunt zich opgeven bij de secretaris; watzebokma@hotmail.com of telefonisch op 06-53187079

Zaterdag 9 maart  Noordelijk kampioenschap Bloemschikken

Enkele van onze bloemschikkers(sters) hebben zich opgegeven voor de wedstrijd voor liefhebbers. ’

s Middags mag u de gemaakte stukken komen bewonderen in Ureterp. Nadere aankondigingen per nieuwsflits

Donderdag 4 april Lambert Sijens Tuinieren met klimaatverandering

Lambert heeft in zijn tuinen van Weldadigheid de nodige ervaringen opgedaan in het moestuinieren. Dit is een biologische kwekerij van bijzondere groenten, kruiden, zaden en pootgoed. Net als alle tuiniers hebben ze ook in deze tuinen te maken met de effecten van klimaatverandering. Want dat dit verandert weten we inmiddels maar al te goed. Wat dat betekent voor het (moes)tuinieren vertelt Lambert ons in deze informatieve lezing. Lambert is van oorsprong milieukundige en voordat hij 16 jaar geleden met deze kwekerij begon, ruim 15 jaar voor de overheid werkzaam in de wereld van energiebesparing en duurzame energie.

 

Zaterdag 20 april   Plantenruildag

Tijdens de vorige plantenruilmorgen op 21 oktober kwamen er vragen voor een ruilochtend in het voorjaar. Door alle nattigheid in het najaar en de winter zullen vele tuiniers nog niet klaar zijn met hun borders. Daarom een extra gelegenheid planten te ruilen en wie weet net die ene plant te scoren waar je al lang naar op zoek bent.   Daarom in overleg met Elly en Gerrie een extra datum. Dus, zaterdag 20 april hebben we  onze voorjaars plantenruildag in de tuin van de familie Bosman.

Adres is: Morigerweg 24, Blijham.  Aanvang 10.00 uur .

Wilt u de planten die u aanbiedt zoveel mogelijk in een pot zetten en als het kan van de naam voorzien? Vanaf tien uur kunt u de planten uitstallen en is er een kopje koffie met wat lekkers er bij. Vanaf half elf gaan we los!

Zaterdag 27 en zondag 28 april De kwekerijendag bij Tuingoed Foltz

Dit weekend is inmiddels een begrip geworden. Met een keur van bijzondere kwekerijen. Groei en Bloei is hier met een stand vertegenwoordigd en G&B leden hebben korting op de entree.Groninger bloembollenroute 2024

De 16e Groninger bloembollenroute! In vier tuinen in Stadskanaal, Blijham, Oostwold en Winschoten zijn weer veel bloembollen extra gepoot. Tijdens deze open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen.

De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, dat maakt ook in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard.

 

In 2024:

sneeuwklokjeszondagen op 25 februari en op 3 maart, van 11.00 tot 17.00 uur,

krokuszondag op 17 maart, van 11.00 tot 17.00 uur en

twee opeenvolgende zondagen in april: 21 en 28 april, van 11.00 tot 17.00 uur.

 

De tuinen zijn:

‘The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: tinus.anna@stonefarm.nl, www.stonefarm.nl.

20.000 m2. Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m2) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzenplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant. Entree: vrije gift.

‘De Houtstek’, Thea en Ed van der Hout, Bouwteweg 2, 9697  XN Blijham, tel. 0597-434789 , e-mail: edentheavanderhout@gmail.com, www.dehoutstek.blogspot.nl.

5.500 m2. In deze ecologische tuin is gekozen voor biologische bloembollen. Sinds de uitnodiging in 2021 om mee te doen, enthousiast bezig de aanwezige sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen aan te vullen en uit te breiden met nieuwe soorten. Veel stinzenplanten. Entree: vrije gift.

‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383,

e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl.

6.000 m2. Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

   ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896, e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.

1.700 m2. Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzenplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

Groepen kunnen in deze periode ook op andere dagen, dan echter wel op afspraak, de tuinen bezoeken. Uiteraard geven de tuineigenaren graag meer informatie, neemt u gerust contact op.OPENTUINENWEEKENDEN 2024.

OPENTUINENWEEKENDEN 2024.  De Data:
Afd. Appingedam/Delfzijl  25 en 26 mei
Afd. Groningen  8 en 9 juni
Afd. Haren/Eelde 6 en 7 juli
Afd. Midden-Groningen/Veendam  20 en 21 juli
Afd. Stadskanaal  3 en 4 augustus
Afd. Winschoten 17 en 18 augustus
Landelijk weekend  15 en 16 juni

 

De voorbereidingen voor de nieuwe tuinengids 2024 van Groei & Bloei prov. Groningen zijn van start gegaan. In 2023 was Winschoten in juli aan de beurt. Zoals u ziet is het opentuinenweekend voor Winschoten nu een maand later, op 17 en 18 augustus. Bijna nazomer, de tuinen zijn weer heel anders en zeker een bezoek waard.

Er komt weer een fraaie gids voor de Open Tuinen Estafette om te verspreiden onder de leden en andere belangstellenden. De website www.opentuinenestafettegroningen.nl wordt steeds meer bezocht, een bewijs dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in onze tuinen.

Een tijdige aanmelding is belangrijk om alles goed voor te bereiden en uit te voeren. De tuinbeschrijvingen en foto’s van de deelnemende tuinen dienen voor 28 januari 2024 aangeleverd te worden.

In 2023 stonden bij Winschoten 22 tuinen in de gids, wij hopen natuurlijk dat ook in 2024 weer veel tuinpoorten open staan.

Wilt u mee doen op 17 en 18 augustus en/of 15 en 16 juni? Schroom niet en neem contact op met de tuinencommissie: om u aan te melden of om meer informatie te krijgen, zij geven graag antwoord op uw vragen.

Mocht u in uw omgeving nog een mooie tuin weten, geef ons een seintje. Het liefst een lid van Groei & Bloei. Het is echter ook mogelijk zonder lidmaatschap een keertje mee te doen.

De deelnemers van 2023 worden door ons ook persoonlijk benaderd. Als u al eens in voorgaande jaren meegedaan hebt en u wilt de liefhebbers nog eens van uw paradijsje laten genieten, dan verzoeken we u om u opnieuw aan te melden. Beide weekenden van 10.00 – 17.00 uur. Deelnemen aan een enkel weekend of een enkele dag is ook mogelijk.

Het is traditie om voor de open tuinendagen van G & B geen entree te vragen. Als u  koffie of thee aanbiedt (geen verplichting!) kunt u daarvoor uiteraard een vergoeding nemen. Eigenaren die wel een entree willen kunnen dus niet meedoen.

Tuinencommissie:

Edzo Ebbens, Goldhoorn 19A, 9682 XL Oostwold, e.h.ebbens@kpnmail.nl, 0597-551245

Jannie Bos, Sint Vitusholt 86, 9673AK Winschoten, info@wubsbos.nl, 0597-420896


Groei en Bloei, Afd. Winschoten heeft in het jaar 2024 twee jubilarissen en wel; mw. C. Hospers en mw. I.Sloots-Wiegman.

Beide dames vieren hun 50- jarige lidmaatschap van de vereniging Groei en Bloei en tevens van onze afdeling. Namens het bestuur ontvangen zij een bloemenbon. Van harte gefeliciteerd !

Trouwens, er zijn een paar leden al langer lid. G. Koster, J. Edens-Togtema, T. Ebbens-Torringa, G. de Jonge en A. van Calker, zij hebben de felicitaties en een bloemenbon ontvangen in hun jubileumjaar.Uitnodiging en agenda van de algemene ledenvergadering donderdag 22 februari 2024

Aanvang 19.30 uur, Adres :Het Rozenpaviljoen, Parklaan 1 Winschoten

Agenda

1. Opening, door de voorzitter, mw. Evelieke Slob.

2. Vaststelling van het verslag van de ledenvergadering 23 februari 2023. Dit verslag stond in de nieuwsbrief van mei 2023 en ligt vooraf en tijdens    de vergadering ter inzage.

3.Het bestuursverslag 2023. (voorheen sociaal jaarverslag)  Vragen en opmerkingen, vaststelling en ondertekening

4. Financieel verslag 2023 door de penningmeester, mevrouw Gerda Mellema, Vragen ter toelichting

5. Verslag Kascommissie 2023, dhr. J. Bosscher, mw. M. Assenberg. Reservelid dhr G. de Jonge

    a. Goedkeuring financieel verslag 2023 door de aanwezige leden en dechargeverlening aan het bestuur.

    b. Samenstelling en benoeming Kascommissie 2024 aftredend   dhr. J. Bosscher, benoeming van een nieuw reservelid door de algemene    ledenvergadering.

6. Bestuursverkiezing,

Aftredend,

  • Mw. Gerda Mellema, penningmeester. Zij is niet herkiesbaar.  Gerda heeft ruim 20 jaar (!) deel uitgemaakt van het bestuur waarvan 19 jaar als penningmeester.
  • Mw. Anke Eendebak, ledenadministratie. Zij heeft om persoonlijke redenen moeten besluiten te stoppen met haar bestuursfunctie is daardoor ook niet herkiesbaar.

Op dit moment kan het bestuur nog geen nieuwe bestuursleden voordragen. Graag ziet het bestuur alle vijf functies ingevuld. Daarom de oproep voor (tegen) kandidaten voor  deze functies. U kunt zich tot 21 februari 2024 18.00 uur melden bij de secretaris.

7. Rondvraag en sluiting.  

Pauze

Presentatie van de activiteiten in 2023 door de secretaris.

Het jaar 2023 kende tal van activiteiten. Daar werden door de deelnemers en organisatoren vaak leuke foto’s van gemaakt.

Die willen we u niet onthouden en met zoveel onderwerpen valt  makkelijk het tweede deel van de avond er mee te vullen.

Vragen – opmerkingen over de presentatie.

Afsluiting van de avond.


Voorlopig jaarverslag 2023 Groei&Bloei afd. Winschoten

Bestuur; het bestuur werd in 2023 gevormd door:

Voorzitter  Evelieke Slob
Secretaris   Watze Bokma
Ledenadministratie  Anke Eendebak vanaf 22 febr. 23
Penningmeester   Gerda Mellema
Lid, bloemschikcoördinator         Ineke Essing, vervangt Elly Bosman

Na de jaren met Corona konden we vanaf januari onze ledenavonden  normaal organiseren. De eerste avond met een traditionele nieuwjaarstoast.

In de jaarvergadering namen we afscheid van mw. Elly Bosman, bloemschikcoördinator. Gelukkig blijft zij als vrijwilliger betrokken bij onze vereniging. In deze jaarvergadering werd zij van harte bedankt voor het vele werk. We mochten haar opvolgster mw. Ineke Essing begroeten die met algemene stemmen werd benoemd. Zij neemt de rol van bloemschikcoördinator over. Mw Anke Eendebak heeft zich spontaan gemeld als bestuurslid en zij was bereid om de ledenadministratie op zich te nemen. Ook zij werd met algemene stemmen benoemd in haar functie. Mw. Mellema werd van harte bedankt voor het weer correct verzorgen van de financiën. In dat verslag kwam naar voren dat de inkomsten langzamerhand teruglopen en dat we verder interen op ons spaargeld. Dat gecombineerd met afname van het aantal leden is dat reden tot enige zorgen binnen het bestuur.

Zoals inmiddels gewoonte werd het sociaal jaarverslag in de vorm van een Powerpoint presentatie aan de leden getoond. Leuke foto’s van al onze activiteiten. Daarna verschijnt het verslag integraal in onze nieuwsbrief van de maand mei.


Onze activiteiten

Het bestuur vergaderde 8 maal in een officiële bestuursvergadering. Tussendoor en als het snel moet maakt het bestuur geregeld gebruik van email en whatsapp. De vergaderingen zijn meestal gezellig, waardoor we zelfs wel eens laat thuis zijn.

In de zomer waren er de open tuinendagen.  Dit jaar met wisselende weersomstandigheden. Omdat we meedoen met de provinciale Opentuinenestafette Groningen, zijn er het hele tuinseizoen mogelijkheden tuinen te bezoeken. Nieuw is dat binnen onze afdeling de tuineigenaren bij elkaar op bezoek gaan. Dit jaar werd op zes maandagavonden een tuinbezoek georganiseerd. Volgend seizoen komen zes andere tuinen aan bod. In oktober werd dit afgesloten met een bijeenkomst voor de tuineigenaren om het seizoen te evalueren

De busreis ging dit jaar, met een weer volle bus, naar de tuinen in Gelderland, de Achterhoek en omgeving. Aan deze reis doen ook leden van andere afdelingen mee.

In september kwam de programmacommissie weer bijeen om het nieuwe programma voor 2024 voor te bereiden. In het nieuwe programma ligt de nadruk op onderwerpen die te maken hebben met ecologie en klimaat. Helaas moeten we voor het nieuwe seizoen besluiten één lezing minder te organiseren omdat de inkomsten niet meer opwegen tegen de kosten van lezingen. Daarnaast zoekt de programmacommissie het meer in activiteiten als workshops en excursies.

De RABO clubsupport actie bracht voor ons het mooie bedrag van

€ 464.86 op! Fijn dat zoveel stemmers voor ons kozen en een mooi bedrag voor ons “binnenhaalden”. Heel erg bedankt! 

Eén van onze afdelingsleden is lid van de landelijke ledenraad en is goed op de hoogte van hetgeen er landelijk  speelt. Zo kunnen wij meedenken over landelijke onderwerpen. De provinciale rayonraad vergaderde 2 keer en beide keren was ons bestuur daar vertegenwoordigd. Aan het einde van het jaar heeft het bestuur een nieuwjaarskaart aan alle vrijwilligers en sponsoren gebracht. Dit met het doel iedereen die actief is voor onze vereniging te bedanken. Ook was ons bestuur in Beesd vertegenwoordigd op de jaarlijkse landelijke besturendag.

In 2023 is de Nieuwsbrief drie keer uitgegeven. Veel leden en andere belangstellenden krijgen de nieuwsbrief en regelmatig onze nieuwsflitsen. Daar zijn zo’n 250 adressen op geabonneerd. De webmaster meldt dat er ook mensen op zijn aangesloten die geen lid van de vereniging zijn en af en toe deelnemen aan één van onze activiteiten.

Het bloemschikken kreeg dit jaar een nieuwe impuls door de lessen van mw. Lineke Hummel uit Stadskanaal. Iedere avond zijn er gemiddeld ruim 16 deelnemers en af en toe moet er worden gewerkt met een wachtlijst. Enthousiasme alom!

Commissies

In 2023 hadden we de volgende commissies die alle de nodige activiteiten ontplooien.

Tuincommissie (OTC):     Mevr. J. Bos, mevr. G. Mellema
   
Jaarprogramma:            Mevr. G. Gringhuis, dhr. E. Ebbens, dhr. W. Bokma, mw I. Essing, dhr. B. Venema.
   
Tuinclubs:                       Mevr. G. Smit,  en mw. Ridder Tuinclub “Passiebloem”.
  Mevr. I. van Schooneveld en mevr. Miriam v.d. Meulen.  “de Toenstruuners”.
                                   Mevr. G. Mellema, Mevr. E. Bosman  „Oxalis“
   
Kascommissie:                Dhr. S. Mulder en Dhr. J. Bosscher
   
Plantenruildag:                Mevr. E. Bosman
   
Beheer website:              Mevr. G. Bokma

Ledenaantal

Het ledental bedroeg op 1 januari 2023 185 leden en op 31 december 2023 177. Dit is een gestage daling van het aantal leden. Tot voor een jaar vijf lag dit altijd ruim boven de 200, maar er is een moeilijk te stoppen daling ingezet. Deels komt dit door vergrijzing, leden die stoppen met tuinieren. Het bestuur heeft ook een brief naar het landelijk bureau voorbereid waarin we onze zorgen uiten over de stijging van de contributie terwijl er landelijke acties zijn met leuke aanbiedingen voor nieuwe leden die, zo leert de ervaring, meestal binnen een jaar weer opzeggen. In het verlengde daarvan zoekt het bestuur naar mogelijkheden om onze inkomsten te verhogen Om daarmee een uitnodigend programma te kunnen bieden.

Tot slot

We zijn nog altijd blij met al die mensen die zich belangeloos voor onze vereniging inzetten. Naast de commissies en de tuinclubs hebben we ook (oud) leden die b.v. de nieuwsbrief rondbrengen, of specifieke activiteiten organiseren zoals dit jaar de workshop fruitbomen snoeien, composteren en de herfstwandeling. Allen onze hartelijke en welgemeende dank! Ook weer voor de mensen die vanuit het rayon de tuinestafette organiseren, de tuinengids maken en de website onderhouden. En dit alles kan niet zonder geld. Gelukkig hebben we een aantal enthousiaste en trouwe sponsoren, ook voor hen alle dank!

Watze Bokma, secretaris


Vereniging- en afdelingsnieuws

We mogen als nieuw lid verwelkomen

Mw. Postema-Bierens uit                      Nieuwe Pekela.


Activiteiten bij de “Buren”

Deze kunt u allemaal vinden op de site: www.rayon-groningen.groei.nl Op deze site zijn de verschillende activiteiten te zien, en de plaats, datum en tijdstip waar deze worden gehouden.

Nadere informatie vindt u op de website van betreffende afdeling:www.(plaats invullen).groei.nl  (wij hebben www.winschoten.groei.nl


Bezorgen van de nieuwsbrief

Van een aantal leden is bekend dat zij naast de digitale versie de nieuwbrief ook graag op papier ontvangen.

U kunt dit per email doorgeven aan Anke Eendebak via adres ledenadministratie@winschoten.groei.nl 06-13684909. Krijgt u de nieuwsflitsen nog niet op uw emailadres? Hiervoor kunt u zich melden via info@winschoten.groei.nl

Voor mailberichten en / of de digitale nieuwsbrief van onze afdeling mailen naar info@winschoten.groei.nlGegevens Groei & Bloei Afdeling Winschoten en Omstreken

Voorzitter

Evelieke Slob, Telefoon 0597-552580

e-mail voorzitter@winschoten.groei.nl

 

Secretaris

Watze Bokma, Telefoon 0597-591688

e-mail  watzebokma@hotmail.com

 

Penningmeester

Gerda Mellema, Telefoon 0597-612094

e-mail  gerda.p.mellema@kpnmail.nl

 

Bestuurslid en bloemschikcoördinator

Ineke Essing,

e-mail  essing.ineke@gmail.com

 

Bestuurslid en ledenadministratie

Anke Eendebak, Telefoon 06-13684909

Email ledenadministratie@winschoten.groei.nl

 

De Website

Webmaster Giny Bokma-Brons, e-mail:  info@winschoten.groei.nl

De website vindt u op  www.winschoten.groei.nl

 

De ledenavonden worden gehouden in het Rozenpaviljoen te Winschoten en beginnen om 19.30 uur.

 

Onze tuinclubs: Interesse? Dan kunt u contact opnemen met:

“Passiebloem”: mw. G. Smit:   smit151@ziggo.nl
     
„De Toenstruuners“. Mw. M. v.d. Meulen:  miriamvandermeulen@huningaheerd.nl
  Mw. I. van Schoonveld  Inez266@outlook.com
     
“Oxalis” Mw. E. Bosman  gerriebosman@planet.nl
  Mw. G. Mellema  gerda.p.mellema@kpnmail.nl

 

 

Kopij

De kopij voor het mei / zomernummer moet vóór zaterdag 27 april 2024 bij de secretaris binnen zijn. watzebokma@hotmail.com