Tuin smakelijk / Eetbare bostuin Permacultuur en de eetbare bostuin.

Hoe ontwerp je een tuin die productief, mooi en duurzaam tegelijk is? Tijdens deze lezing vertelt Vera Greutink over het ontwerpen van eetbare tuinen volgens de principes van de permacultuur. De eetbare bostuin is een model gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos en er worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, vaste groentes, kruiden en zichzelf uitzaaiende eetbare planten gecombineerd tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend geheel. Het model kan op elke schaal toegepast worden, van een flinke kuip tot een heus “bos”. Ook komen verschillende bijzondere eetbare gewassen aan bod.

Vera is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur.  Ze schrijft o.a. voor Groei & Bloei, Tuinseizoen, De Tuin op Tafel en Permaculture Magazine (Engels).  Zie ook: www.tuinsmakelijk.nl

Lezing 25 april

De lezing begint 19.30 uur in het Rozenpaviljoen, Parklaan 1 Winschoten

Er is weer een verloting met mooie prijzen