verslag buitendag 24 juli 2015

Buitendag 24 juli 2015

Vroeg in de morgen verzamelde zich een grote groep belangstellenden voor de reis naar de Botanische tuinen in Utrecht en een bezoek aan de kwekerij ‘de Hessenhof ’ in Ede. De bus van Deiman was zo goed als vol met eigen leden, gasten en leden van buurafdelingen. Onderweg werden we getrakteerd op eigen gebakken cake en arriveerden we rond half elf in Utrecht. Voor velen was het de eerste keer deze tuinen te zien. De tuinen zijn vooral bekend van de collectie rotsplanten en de schitterende rotstuinen waar deze instaan. Het geheel is opgebouwd rond het voormalig fort “Hoofddijk” en het werkterrein van Wiert Nieuman. Maar naast de rotstuinen blijkt er nog veel meer te zien, zoals thematuinen, tropische kassen o.a. met vlinders en collectietuinen. Het geheel perfect onderhouden door medewerkers van de universiteit en een grote groep vriiwilligers. Het is de moeite best waard deze tuin in meerdere seizoenen te bezoeken en daarvoor helemaal naar Utrecht te reizen.

Kort na de middag zetten we koers naar Ede. De chauffeur zette ons voor de ingang van ‘de Hessenhof ’ af waarna de struintocht kon beginnen. De ‘Toenstruuners’ hebben in hun verslag mooi verwoord, waarom deze kwekerij zó goed bekend staat dat er zelfs een busreis voor wordt georganiseerd. En ook deze middag was het weer erg de moeite waard. Veel tijd werd besteed in het bekijken van de moerbedden en alle planten die daar in bloei stonden. En zoals gewoonlijk ging menigeen weer met nieuwe aanwinsten naar huis. Vlak voordat we weer instapten begon het zachtjes te regenen en aanvaarden we even laten de thuisreis.

Echter niet zonder eerst nog met elkaar te eten. In Staphorst stond het diner voor ons klaar. Wel was het inmiddels gaan stromen van de regen, maar door goed parkeerwerk konden we vanuit de bus zo onder de luifel van het restaurant stappen en naar binnen.

Al met al een mooie dag met veel tevreden gezichten en zeker voor herhaling vatbaar!

Gloriosa
Beeldig in het groen