Activiteiten & Actueel

verslag jubileumreis

Met de zon die ons vriendelijk toelachte en getooid met onze bloemen-hoeden, vertrokken wij om 08.00 uur met 11 dames en 3 auto’s richting Brummen. In ons gezelschap bevonden zich 2 introducés van Groei & Bloei afd. Veendam. We moesten er een stukje voor rijden, 2 uur, maar alles verliep vlotjes. Zet maar 4 tuinvrouwen bij elkaar in de auto, dan is de autorit al babbelende zo voorbij. Hoorde achterin onze auto iemand vertellen dat zij in Brummen voor de 2e keer met dezelfde man getrouwd was??? Ja, daar moesten wij het fijne nog van weten……………………..

10.15 aankomst Brummen. De omgeving van Brummen is al mooi en toen wij voor het schilderachtige huis “De Brummense Overtuin” verwelkomd werden door Rik van Tongeren, voelden wij ons, met hoed op, als adellijke dames te gast op een bijzondere locatie. Allereerst vertelde Rik in de voortuin over de geschiedenis van Brummen (veel adellijke huizen) en het huis waarin hij met partner nu ongeveer 10 jaar woont. Rik voelde goed aan dat wij na onze autorit wel aan koffie toe waren en nam ons mee naar de achterkant van het huis, waar onder de veranda met prachtig uitzicht over de tuin en vijver de koffie met koek geserveerd werd. Wat een plek, hoe mooi kun je zitten.

Onder het koffiedrinken heeft Elly in het kader van ons jubileum iets te melden. Het bestuur van Semper Florens heeft tuinclub Oxalis een financiële bijdrage gegeven voor het  5-jarig bestaan. Voor iedereen was er een cadeautje in de vorm van een tuinboekje om mee te nemen op onze tuinreizen en daar alles in te schrijven wat we niet meer kunnen onthouden, speciale plantennamen of andere wederwaardigheden. Ook kon er nog een kleine bijdrage af in de kosten van ons uitje. Iedereen was verrast en ingenomen met het boekje. Degenen die deze dag niet  mee waren ontvangen natuurlijk bij ons volgend tuinbezoek ook dit boekje.   

Vervolgens met Rik door de tuin, toen zij er kwamen wonen, slechts weiland en bos. Nooit een tuin gehad en toen met vallen en opstaan aan de slag, vijver graven, bomen kappen, tuinplan maken, het is hem goed afgegaan. Rik was een gezellige en vlotte verteller, gaf raad hoe de buxusziekte te bestrijden is en advies voor rozen. Het moment voor de staatsie foto was amusant, Rik heeft ze dezelfde middag al doorgestuurd. Hartelijk uitgezwaaid vervolgden wij ons naar het volgende adres, echter eerst een pitstop op “Kasteel Engelenburg”.   

Na dit intermezzo aangekomen bij de tuin “Het Rhienderenseveld” van Ria Stam. Wij werden hartelijk door haar en echtgenoot ontvangen. Een pittoresk gebeuren, tuinhuis met overkapping, een bijzondere grote tuin en een atelier waar Ria haar pottery decoreert. Hier nuttigen wij eerst de uitgebreide smakelijke lunch, buiten in een behaaglijke ambiance. Wij wandelen door het verzorgde tuin, enorme border omzoomd door beukenhagen en als klap op de vuurpeil de enorme kleurrijke bloemenweide, verrassend, zo overdadig. Een lust voor het oog. Een geweldige verzorgde tuin om te bekijken en wij hebben daar van genoten.  

Tot slot nog naar de ommuurde kwekerij “Het Hof van Dieren “, de thee stond al klaar. Wij dwaalden wat over de kwekerij (mocht van ons wel iets meer verzorgd zijn), maar desalniettemin scoorden wij nog verschillende planten. Met passen en meten gingen de planten mee in de auto’s en zo keerden wij terug naar het Noorden. Wat een heerlijke, bijzondere, aparte, mooie jubileumdag!    

meer

 

 

 

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant