Winschoten

Terugblik op de eerste lezing

Schaduwplanten,  Jan Dijkstra

Woensdag 16 september kwam Jan Dijkstra met zijn lezing over schaduwplanten. In het Rozenpaviljoen was de opstelling van de stoelen veranderd en ieder kon op gepast afstand binnenkomen en een stoel uitzoeken. Het was even wennen in deze tijden van Corona. De voorzitter attendeerde op de spelregels van deze avond en ieder hield zich daar keurig aan. De ongeveer 30 aanwezigen hebben een mooie en leerzame avond gehad.

En wat op dit moment belangrijk is: rekening houdend met elkaar en de voorschriften van het RIVM kunnen we verantwoord een lezing organiseren. U kunt zich al aanmelden voor de volgende lezing.

Woensdag 14 oktober komt Geert Borgonje met een lezing over natuur en cultuur van Israël en Jordanië. En dit beloofd een mooie lezing te worden.

Opgeven bij de secretaris watzebokma(at)hotmail.com

Uitnodiging voor de plantenruilochtend bij Elly

De plantenruilmorgen gaat door. Deze is op zaterdag 3 oktober bij Elly Bosman, Morigerweg 24, Blijham.  Aanvang 10.00 uur

Rond deze tijd van het jaar (september) beginnen de meeste tuiniers al weer  met het ordenen van de borders. Alle planten, die u over hebt, kunt u misschien wel ruilen voor dát plantje waar u al lang naar zoekt. Wilt u de planten die u aanbiedt zoveel mogelijk in een pot zetten en als het kan van de naam voorzien? Vanaf tien uur kunt u de planten uitstallen en is er een kopje koffie met wat lekkers er bij. Vanaf half elf gaan we los!

Dat alles op de voor dit moment geldende RIVM regels. Dus wanneer u verkouden bent: Blijf thuis. En vooral houd  afstand.

Workshop bloemschikken gaat NIET door!

De workshop was gepland voor dinsdag 13 oktober. Wegens de Corona kunnen we helaas niet in de zalen van de Boschpoort en op korte termijn is er geen alternatieve locatie. Het bloemschikken zal dus een poos moeten wachten.