Wim Paul vd Ploeg, de magie van tuinieren

Kosten:

Kosten lid:

Locatie:

Tijdens de lezing neemt Wim Paul je mee op een reis langs vele tuinen, planten en bloemen. Het lijkt een toevallige verzameling, maar gaandeweg ervaar je dat dat niet zo is: door de veelheid aan vormen, kleuren en structuren ga je opeens anders kijken. Kijken naar een lijn, een perspectief, een ritme. En door anders te kijken, zie je opeens veel meer. Dat wat altijd zo moeilijk te omschrijven is: “schoonheid”, blijkt dan opeens opgebouwd te zijn uit een zorgvuldig samengesteld samenspel van vormen, ritmes en thema’s.

Wim Paul kiest daarbij niet de ingang van de bedachte vormen, maar begint vanuit het gevoel voor schoonheid, dat we allemaal in ons dragen. Vervolgens daagt hij je uit om te kijken naar verschillende aspecten van een tuin. De lezing biedt zo een waardevolle kijk op tuinen in het algemeen en maakt dat je ook je eigen tuin in een ander licht kunt gaan zien. En de ervaringen bij lezingen elders laten zien dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Als afsluiting laat hij foto’s zien van een ontwikkelingstraject van een tuin die hij ontworpen heeft en onderhoudt. Heel inspirerend en een prachtig voorbeeld van zijn organische, bezielde en harmonische manier van werken!

Locatie het Rosarium, Parklaan 1, Winschoten

leden gratis, niet leden € 3.00