Winschoten

Lezing 14 oktober

De lezing van Geert Borgonje kan wegens gezondheidsproblemen van de spreker niet doorgaan.

Gelukkig hebben we een alternatief. Onze secretaris Watze Bokma, heeft voor Groei en Bloei een lezing over zijn eigen tuin gemaakt en die bij verschillende afdelingen in het land gepresenteerd.

U kunt zich opgeven tot dinsdagavond 13 oktober 22.00 uur bij: watzebokma@hotmail.com

Als u zich al aangemeld had dan graag een berichtje of u wel of niet komt.

“De Eexterhof, van weiland tot kijktuin”.

Een lezing over het opbouwen van een liefhebberstuin. Deze lezing is bij een aantal afdelingen van Groei en Bloei gehouden en een steeds terugkomende reactie is: “Ik dacht dat ik alleen fouten maak, gelukkig anderen ook”.

Watze Bokma zat als kind altijd al met zijn handen in de modder te wroeten. Dan is het niet vreemd dat tuinieren later een grote hobby wordt. Hoewel tuinieren en buiten zijn altijd een belangrijke plaats heeft ingenomen, kon die hobby pas helemaal gestalte krijgen toen in 1996 een nieuwe woning met 1600 m2 grond werd betrokken. Op dat moment nog een weiland, open en dus nog alle mogelijkheden. Door een drukke baan kwam het er pas in 2008 van er serieus werk van te maken. De tuin werd aangepakt en verder ingericht en in 2012 voor de eerste keer opengesteld. Een kijktuin was geboren.

In deze lezing laat Watze zien wat er in die jaren is gebeurd. De eerste jaren min of meer met vallen en opstaan. Uiteindelijk zou het “beter moeten worden” U krijgt een aantal bronnen van inspiratie te zien en hoe daaruit vervolgens de ideeën ontstonden. En welke plannen uitgevoerd zijn en welke zijn gesneuveld.  Want naast dat fouten maken vervelend is, is het vooral ook leerzaam en de moeite waard daar kennis van te nemen. Groen en planten bepalen de sfeer. Na de pauze maken we een ronde door de tuin en ziet u een selectie van de gebruikte planten in de verschillende seizoenen. Dit alles onder het terugkerend motto: “Maak een plan!” Want zoals op dit moment blijkt, het is nooit, maar dan ook nooit AF.