1. Jaarprogramma 2022

Dit jaarprogramma heeft het nodige voorbehoud. Zie voor actuele informatie onze website www.winschoten.groei.nl en houd u de nieuwsflitsen in de gaten of meldt u zich daarvoor aan via de website.

Wo. 23 februari                    Jaarvergadering en presentatie

Met bestuursverkiezing, elkaar ontmoeten en de presentatie “twee jaren Semper Florens in woord en beeld in Coronatijd”.

Wo. 30 maart 2022   Jaap Kloosterhuis over Rottumerplaat

Op de hem kenmerkende wijze neemt Jaap ons mee naar het niet toegankelijke deel van de Waddenzee

Za 9 april                                  Aftrap Open Tuinen Estafette

In “In Den Stallen” te Winschoten voor eigenaren van de open tuinen. Naast het aanbieden van de nieuwe gids, is er een korte lezing van Willem Friedrich over Streekhistorie.

Di. 12 april           Lente- en Paasworkshop bloemschikken.

Wo. 20 april     Brian Kabbes. Herkomst van onze planten?

Veel tuinplanten komen uit verre landen. U gaat zien hoe het verzamelen en gebruik in onze tuinen in zijn werk ging. We maken een botanische wereldreis, langs vele boeiende tuinplanten met evenzoveel opmerkelijke verhalen.

Za. 23 en Zo 24 april.              Noordelijke Kwekerijendagen

Bij Tuingoed Foltz in Meeden. Groei en Bloei is hier met een stand vertegenwoordigd en G&B leden hebben korting op de entree.

Za. 7 mei.                                              Ons 60 jarig Jubileum

We vieren dit met een feestelijk programma in de “Ontmoeting” te Scheemda. Gastspreekster mw. Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging.

Za. 28 en Zo 29 mei            OpenTuin Estafette Winschoten

Onze beurt om de tuinen open te stellen.

Za. 18 en Zo. 19 juni           Landelijk open tuinen weekend.

In aansluiting op de “Nationale Tuinweek”, doen we mee met het  traditionele landelijk Open Tuinen Weekend.

Vrijdag 8 juli                                   Busreis naar de Floriade.

Samen met fa. Deiman organiseert onze afdeling een reis naar de Floriade in Almere. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met een gezamenlijk diner.

Wo. 14 sept Jan Jaap Boehle                  van Domies Toen

Steenhuizen, het leefmilieu en de stinzenplanten. Een prachtig verhaal over geschiedenis en de herkomst van deze planten.

Za. 1 oktober.                                                   Plantenruildag

Bij Elly Bosman, Morigerweg 24, Blijham.  aanvang 10.00 uur

Di. 11 oktober                     Herfstworkshop Bloemschikken

W. 12 okt.                  Alie Wagenvoorde, Eindeloos Namibie

Namibië is buitengewoon mooi vanwege de uitgestrektheid en leegte. Een reisverhaal over de bijzondere natuur en natuurparken en de verschillende bevolkingsgroepen.

Ma. 7 november.                     Allerheiligen- en Hobbymarkt

Wo. 16 nov.               W.vd Ploeg “De magie van tuinieren”

De lezing is een aanrader voor iedereen met een hart voor tuinieren en een inspiratiebron voor mensen die het hele jaar door willen genieten van hun steeds veranderende tuin.

Wo 14 dec                            Kerstworkshop Bloemschikken

14 april t/m 9 oktober 2022                 De Floriade in Almere

Nog in voorbereiding:

• Cursus bloemschikken voor beginners
  • Tuinconcert, de locatie bespreken we nog
  • Herfstwandeling in de natuur.
  • Een bezoek aan de wormenkweker in Oostwold
  • Cursus tuinieren voor beginners

Verdere gegevens komen in een nieuwsflits en de nieuwsbrieven van mei - sept.

Tenzij anders vermeld worden de lezingen gehouden in “Het “Rozenpaviljoen, Parklaan 1a in Winschoten. Tenzij anders aangegeven beginnen de lezingen om 19.30 uur

De bloemschikworkshops worden gehouden in “De Binding” te Oude Pekela onder leiding van mw. Jacqueline van Eck.