13 oktober:lezing Laurens Lageschaar: Vaste planten en Natuurlijke concepten

Of u nu een, prairietuin, regenbestendige border, onderhoudsvriendelijke tuin wilt, of mooie plantstroken in het openbaar groen, dat wil je het liefst met mooie en sterke planten.

Lageschaar Vaste Planten uit Aalten (Gld) biedt de groenliefhebber een ware beleving met de kleurrijke beplantingsconcepten Prairie Garden®, Fleur Dansante® en Fleur Robuste®

De beplanting is in alle seizoenen aantrekkelijk, versterkt de biodiversiteit, is uitermate onderhoudsvriendelijk en kan flexibel in nagenoeg elke tuin worden toegepast. Deze natuurlijke concepten geven praktische ontwerphandvaten met daarnaast volop ruimte voor eigen creativiteit. Op veel plaatsen worden de concepten ook in het openbaar groen toegepast, wat een verrijking voor de woonomgeving betekent.

In de plantencombinaties zijn kleur, hoogte en bloeitijden al perfect op elkaar afgestemd. Wilt u inspiratie voor  een natuurlijke tuin die de veranderingen van het klimaat kan opvangen, waar de bijen zoemen en de vlinders rond dwarrelen? Laat u deze avond inspireren door het veelzijdige assortiment in deze presentatie van kwekerij Lageschaar.

BLOEMSCHIKDEMONSTRATIE Wo 20 oktober NU ALVAST AANMELDEN!!!

20 Oktober vindt plaats: De demonstratie bloemschikken door Hans Zijlstra. Locatie: Kerkgebouw “de Ontmoeting” Kerklaan 32 in Scheemda.

Zaal open vanaf 18.45 uur, aanvang 19.30 uur.

Op deze woensdag staat de herkansing van de grootse bloemdemonstratie gepland en rekenen we er op dat bloemstylist Hans Zijlstra uit Groningen, naar ons toekomt.

Hans heeft in 2005 de bloemenwinkel aan de Eeldersingel in Groningen van zijn ouders overgenomen. Hij vertelt "mijn beste beslissing ooit". Hans timmert goed aan de weg en voert succesvol veel opdrachten uit in onze provincie en daarbuiten. In het voorjaar 2019 heeft hij deelgenomen aan de Interflora World Cup in Philadelphia.

En nu zal hij ons in de grote zaal van de “Ontmoeting” te Scheemda komen verrassen met een spetterende bloemdemonstratie. En het voordeel in deze zaal is dat er een goede ventilatie is en dat u via de beamer mee kunt kijken.

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond en laat u verrassen. Neem uw partner, vriendin, buurvrouw of collega mee. De entree bedraagt € 7,50 voor leden en niet-leden betalen € 10,00. Daarvoor krijgt u ook koffie, thee en wat lekkers. Een pauzedrankje en een lot voor de verloting van o.a. de bloemstukken die Hans Zijlstra voor ons maakt.

Meld u zich daarom tijdig aan bij Gerda Mellema, of bij Elly Bosman.

Gerda: 0597-612094,  email: gerda.p.mellema(at)kpnmail.nl  / Elly: 0597-562634, email: gerriebosman(at)planet.nl

En let op: zorg er voor dat u uw, vaccinatiebewijs, QR code of een geldige negatieve testuitslag bij u hebt.